Двойно по-високи сметки за ток отчита бизнесът през декември

Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев снимка: КИС 13

Двойно по-високи сметки за ток отчита бизнесът през декември спрямо същия месец на предходната година.

Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Причината е шоковият скок на енергийната борса, където през октомври и декември е било регистрирано с до 300% увеличение на цената в рамките на един ден.

Цените за индустриалния ток са по-високи от тези, които се търгуват на борсите в съседните страни, убеден е Васил Велев. Сметките на фирмите се надуват ощще повече като се прибави и таксата "Задължение към обществото".

Според Евгений Иванов от КРИБ изчисленията показвали, че ако се добавят и допълнителните такси, цената ставала същата като в Германия. От бизнеса настояват за изработване на чисто нов Закон за енергетиката, както и повече прозрачност в управлението на държавните дружества.

Асоциацията на бизнеса в България настоява и за спиране на държавната субсидия за частните американски ТЕЦ-ове.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 22 Януари 2019 19:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН