Гешев за ДАБЧ: Събрали сме конкретни доказателства за конкретни престъпления

Внесоха в съда искане за мярка задържане под стража спрямо трима по случая с ДАБЧ Внесоха в съда искане за мярка задържане под стража спрямо трима по случая с ДАБЧ БГНЕС

Внесоха в съда искане за мярка задържане под стража спрямо трима по случая с Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/.

Това са председателят, главният секретар и единият посредник. Четвъртият арестуван, който ще бъде пуснат на свобода, е жена с тежко заболяване, която е и съдействала на разследващите.

Най-сериозният случай на корупция и без аналог в най-новата ни история - така заместник-главният прокурор Иван Гешев определи акцията в ДАБЧ. Разследването е започнало по сигнал от МВР в Кюстендил, посочи той. Лица, които искали удостоверения за български произход - украинци, или от Западните Балкани, търсили посредници. Част от Чакането обаче отнемало година. А парите били давани за ускоряване на процеса. Сумата варирала между 5 и 8 хиляди евро.

За останалите задържани, които бяха арестувани в понеделник, все още няма доказателства за повдигане на обвинение.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 31 Октомври 2018 18:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН