Жегата в столицата взе 5 жертви

By 01 Юли 2017 Прочетена 3976 пъти 0
Червен код за опасно високи температури е обявен в 17 области в страната Червен код за опасно високи температури е обявен в 17 области в страната Графика КИС 13; данни НИМХ - БАН

Само за два часа и половина жегата в столицата взе четири жертви.

От Центъра за спешна медицинска помощ в София съобщават, че по-късно през деня е имало и пета.

През последните два дни 18 удши са потърсили помощ в „Пирогов“  заради високите температури. Хората се оплаквали от хипертония, хипотония и колапс, като е имало и случай на инфаркт.

Днес е пикът на горещата вълна, която е обхванала България. Максималните температури ще бъдат между 39 и 44 градуса.

Обявен е червен код за опасно високи температури в 17 области – Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Хасково, Пазарджик, Враца, Велико Търново, Ямбол, Търговище, Разград, Ловеч, Габрово, Монтана и Силистра. За останалите отлбасти е обявен оранжев код.

За София максималните температури ще са 39 градуса, за Пловдив 41 градуса, във Варна и Бургас ще са съответно 32 и 34 градуса.

Русе традиционно ще е едно от най-топлите места в страната. Живакът на термометрите вече скочи до 42 градуса. Във Велико Търново максималната температура ще бъде 40 градуса, а в Разград и Търговище съответно 41 и 39 градуса.

Лекарите от Спешна помощ в цялата страна апелират хората да си стоят в домовете си, да пият много течности и да не употребяват алкохол.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net