Майките на деца с увреждания напуснаха разочаровани срещата с министри и депутати

By 04 Октомври 2018 Прочетена 2145 пъти 0
На срещата не присъства министърът на финансите Владислав Горанов, който бе поканен, тъй като основните забележки по проектозакона са на ръководеното от него министерство На срещата не присъства министърът на финансите Владислав Горанов, който бе поканен, тъй като основните забележки по проектозакона са на ръководеното от него министерство БГНЕС

Днес в столицата се проведе среща между майки на деца с увреждания и депутати, министри и омбудсмана.

Повод е поредното изтегляне за преработка на Закона за хората с увреждания, което предизвика нови протести в цялата страна.

Социалният министър Бисер Петков заяви, че е очаквал проектозаконът да влезе този месец в Народното събрание. Заради връщането му за нови поправки обаче нямало как да бъде приет през октомври, тъй като процедурите трябвало да се спазят.

На срещата майките на деца с увреждания отново поставиха и въпроса за приобщаващото образование. Те пореден път поискаха и закон за личната помощ, който да определя подкрепата спрямо индивидуалните потребности на всеки с увреждани.

Образователният министър Красимир Вълчев призна, че много училища все още нямат достъпна за хора с увреждания среда.

На срещата не присъства министърът на финансите Владислав Горанов, който бе поканен, тъй като основните забележки по проектозакона са на ръководеното от него министерство.

Недоволни от получените отговори майките на деца с увреждания заявиха, че започват ефективни протести и напуснаха залата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net