Министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков си подадоха оставките

By 31 Август 2018 Прочетена 2518 пъти 0
Те бяха поискани от премиера Бойко Борисов тази сутрин Те бяха поискани от премиера Бойко Борисов тази сутрин БГНЕС

Министрите на вътрешните работи, транспорта и регионалното развитие подадоха оставки.

Те бяха поискани от премиера Бойко Борисов тази сутрин. 

Днес стана ясно също, че още на извънредното заседание на Министерски съвет, свикано след трагичния инцидент край Своге, Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков са били готови да поемат политическа отговорност за случилото се като ръководители на трите министерства.

Подадохме оставки, защото така постъпваме в ГЕРБ, носим политическа отговорност. Поставени сме на постовeте си, за да свършим работа. Очевидно министерствата ни не са били в състояние да ни предпазят от такава трагедия. Вероятно ще се върнем в Народното събрание.

каза вътрешният министър Валентин Радев
Проблемът в работата досега е в липсата на добра координация между ведомствата, обясни Николай Нанков. Според него, ако е имало ежедневен контрол по спазването на ограниченията по пътищата може би е нямало да се стигне до катастрофата край Своге.

Това са оставки по линия на тези министерства, поета е политическа отговорност. Отговорността за тях е личен акт. Ние ги депозирахме по волята си още преди 5 дни. Проблемите трябва да бъдат решени. Жертвите на пътя трябва да намалеят

заяви регионалният министър Николай Нанков
Междувременно днес екип от следователи е взел проби от пътния участък край Своге, където стана катастрофата. Това се наложи след като от Министерството на регионалното развитие изнесоха информация, че използваните при строителните дейности материали не отговарят на изискванията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 31 Август 2018 16:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net