Огромни скални отломки паднаха на главния път през Кресненското дефиле

By 11 Март 2016 Прочетена 1623 пъти 0

Огромна скала се откъсна от канара над главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Инцидентът станал към 9.20 тази сутрин, на 50 метра от последната катастрофа в сряда, при която загина 24-годишен мъж.

След като се откъснала, скалата полетяла надолу към старото трасе на главния път. Раздробила се на по-малки камъни, които започнали да се търкалят по ската над Е-79, чупейки дървета по пътя си. Десетина скални отломъка паднали на пътното платно. По чудо през това време по основната пътна артерия в Югозападна България не минавали автомобили.

Веднага след това, шофьорите започнали да спират и да отстраняват по-малките каменни късове от шосето. Успели да избутат до мантинелата и три големи скални отломъка. През това време се образувала колона от автомобили откъм Симитли. Шофьор на микробус не съобразил скоростта и се ударил в последния спрял автомобил. Няма пострадали, но са нанесени материални щети.

Към 10 часа на място пристигна екип на пътно поддържащата фирма. Четирима от работниците с лостове преместиха най-големия скален къс на банкета, а останалите два изтикаха под мантинелата от страната на река Струма. Стана ясно, че работата е била свършена на ръка, тъй като тръгналата към дефилето фадрома спукала гума на изхода на Симитли.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net