Отложиха разглеждането на оставките на тримата министри

By 13 Септември 2018 Прочетена 1900 пъти 0
Причината за това беше, че не е постъпил указът на президента Румен Радев за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов Причината за това беше, че не е постъпил указът на президента Румен Радев за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов БГНЕС

Със 121 гласа "За", 23 "Против" и 32 "Въздържал се“", парламентът отложи разглеждането на оставките на тримата министри – Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков.

Причината за това беше, че не е постъпил указът на президента Румен Радев за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е предложен да поеме силовото министерство.

Гласуването на оставките беше отложено още в началото на пленарното заседание. На председателя на парламента Цвета Караянчева не й остана нищо друго освен да предложи точката да отпаде от дневния ред и да бъде внесена за разглеждане когато постъпи указът на президента. Според нея, парламентът няма никакъв проблем с комуникацията с останалите институции.

Дори вчера на обяд се чух с президента. Останах с впечатлението, че ще подпише документа. Ние разговаряхме за това, че очаквам указът да дойде в Народното събрание

заяви Караянчева
От БСП също коментираха случилото се.

Определено бяхме изненадани от липсата на указ от президента, но това може би се дължи на лоша комуникация между президентството и Министерски съвет

коментира депутатът от левицата Драгомир Стойнев
Междувременно предложения за министър на транспорта Александър Манолев заяви, че не иска да заема поста. Манолев мотивира искането си да не е министър на транспорта с "съшити" обвинения и провокации срещу него.

Предстои да се срещна с адвокати, за да обсъдим моите контрадействия, за да защитя името си

каза още Манолев
Очаква се след завръщането си от посещение в Рига президентът Румен Радев да подпише указа за осводобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Младен Маринов и следващата седмица оставките да влязат за гласуване в пленарна зала.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 13 Септември 2018 19:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net