Партиите обявиха номинациите си за членове на ЦИК

От ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят номинациите на БСП, без въобще да ги обсъжда От ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят номинациите на БСП, без въобще да ги обсъжда снимка: КИС 13

Партиите обявиха своите кандидатури за членове на Централната избирателна комисия.

Процедурата предвижда парламентът да избере председател, двама заместник-председатели и секретар на ЦИК. Останалите членове ще бъдат назначени от президента Румен Радев по предложение на партиите в парламента и двете коалиции, които имат депутати в Европейския парламент.

Седем номинации направиха от ГЕРБ, като за председател на ЦИК предлагат Стефка Стоева. Цветан Цветанов обяви, че парламентарната група ще подкрепи номинациите на БСП, без въобще да ги обсъжда.

БСП предлагат "шест високи професионалисти" за членове на ЦИК. Парламентарната група на Обедини патриоти, чиято квота е от двама души, също обяви кандидатите си за членове на Централната избирателна комисия. Заради формулата за разпределяне на квотите ДПС ще има един представител по-малко в ЦИК.

Новият състав на комисията трябва да бъде сформиран до 20 март.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 07 Март 2019 19:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН