Поискаха оставката на депутата от БСП Таско Ерменков

By 22 Май 2018 Прочетена 1293 пъти 0

Народния представител от БСП Таско Ерменков се извини на софиянци за публикацията си в социалните мрежи за качеството на водата в столицата.

От ГЕРБ обаче не приеха извинението и поискаха Ерменков да си подаде оставката.

"Няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата реши да предприеме действия."  Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от левицата. Той коментира, че поводът да направи тази публикация е била получена от него информация за съмнения в качеството на водата в София.

"Може някои от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дисконфорт, за което най-искрено моля да бъда извинен. Няма нужда да ми искате оставката, защото не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си, аз сам ще я дам.", допълни Ерменков.

Управляващите не приеха извиненията и с декларация настояха от БСП да поискат оставката на съпартийника си като жест, че партията се разграничава от действията му.

"Внушението на господин Ерменков беше, че държавата крие информация от хората и по този начин рискува техния живот и тяхното здраве", заяви Тома Биков от ГЕРБ и определи това като провокация с цел да бъде загубено доверието между хората и институциите.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментира, че начинът по който Таско Ерменков е предоставил информацията е неправилен, но това не са основателни причини той бъде изключен от групата и да напусне парламента.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net