Правната комисия отхвърли проектозакона на ГЕРБ за мажоритарния вот

By 10 Януари 2017 Прочетена 1348 пъти 0

Правната комисия към Народното събрание не стигна до обсъждане на проект за решение за референдума. Това стана днес на извънредно заседание.

Депутати от опозицията поискаха точката да отпадне от дневния ред. Мотивът им беше, че преди да бъде обсъдено такова проекторешение, трябва да се изчака произнасянето на Върховния административен съд дали референдумът има задължителен характер.

Освен това според тях разглеждането на проекторешението е закъсняло, защото предложените срокове в него са изтекли и първо трябва да бъдат актуализирани. 

Въпреки това проекторешението ще бъде включено в седмичната програма на Народното събрание като точка първа утре, съобщи председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ. Затова според него е трябвало ресорната комисия да излезе с доклад. ГЕРБ ще настоява за обсъждане на този проект за решение от пленарна зала.

С проекторешението се предлага 43-то Народно събрание да подкрепи въвеждането на мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура, задължителното гласуване и намаляването на субсидията за партиите на 1 лев за действителен глас.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net