Правната комисия в парламента отхвърли президентското вето за Изборния кодекс

Текстовете бяха подкрепени единодушно от 14 народни представители, без нито един "Против" и "Въздържал се" Текстовете бяха подкрепени единодушно от 14 народни представители, без нито един "Против" и "Въздържал се" снимка: БГНЕС

Правна комисия отхвърли единодушно ветото на президента върху Изборния кодекс.

Промените бяха прегласувани единодушно от 14 народни представители, без нито един "Против" и "Въздържал се".

За да защити мотивите на президента, на заседанието присъстваше неговият секретар по правни въпроси проф. Емилия Друмева. В изказването си тя подчерта, че завишеният праг на преференциите е "отстъпление от постиженията в нашето изборно право", защото изборите са реална форма на участие на гражданите в политическия живот на страната.

От ГЕРБ отново потвърдиха намерението си да предприемат законодателна инициатива за връщане на старото положение при преференциите. Не така обаче стои въпросът с въвеждането на дистанционното и машинното гласуване.

Днес от БСП заявиха, че ще се върнат в народното събрание само ако бъде подкрепено ветото на президента върху промените в Изборния кодекс.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Март 2019 18:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН