Правната комисия в парламента отхвърли ветото на президента за промените в АПК

БСП ще отнесе промените в Административно-процесуалния кодекс в Kонституционния съд БСП ще отнесе промените в Административно-процесуалния кодекс в Kонституционния съд БГНЕС

БСП ще отнесе промените в Административно-процесуалния кодекс в Kонституционния съд.

Това каза за телевизия КИС 13 народният представител от Русе Пенчо Милков, след като вчера на заседание на правната комисия в парламента, президентското вето върху 16 от разпоредбите беше отхвърлено.

Припомняме, че Румен Радев изрази несъгласие с текстовете, които се отнасят до правилата за подсъдността, въвеждането на възможност за провеждане на закрити съдебни заседания, увеличените такси и премахването на касационната инстанция в редица специални закони.

Промените в Административно-процесуалния кодекс са сериозен удар по справедливостта и демокрацията в България, смята народният представител Пенчо Милков. Според него се създавал закон, който давал на управляващите възможност по-бързо и окончателно да вземат решения, които трудно да се оспорват.

Предстои ветото на президента и върнатите за второ разглеждане разпоредби да бъдат обсъдени и гласувани в пленарна зала.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН