Правната комисия в парламента отхвърли ветото на президента за промените в АПК

By 12 Септември 2018 Прочетена 2042 пъти 0
БСП ще отнесе промените в Административно-процесуалния кодекс в Kонституционния съд БСП ще отнесе промените в Административно-процесуалния кодекс в Kонституционния съд БГНЕС

БСП ще отнесе промените в Административно-процесуалния кодекс в Kонституционния съд.

Това каза за телевизия КИС 13 народният представител от Русе Пенчо Милков, след като вчера на заседание на правната комисия в парламента, президентското вето върху 16 от разпоредбите беше отхвърлено.

Припомняме, че Румен Радев изрази несъгласие с текстовете, които се отнасят до правилата за подсъдността, въвеждането на възможност за провеждане на закрити съдебни заседания, увеличените такси и премахването на касационната инстанция в редица специални закони.

Промените в Административно-процесуалния кодекс са сериозен удар по справедливостта и демокрацията в България, смята народният представител Пенчо Милков. Според него се създавал закон, който давал на управляващите възможност по-бързо и окончателно да вземат решения, които трудно да се оспорват.

Предстои ветото на президента и върнатите за второ разглеждане разпоредби да бъдат обсъдени и гласувани в пленарна зала.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net