Предлагат намаление на цената на природния газ с над 14%

By 23 Септември 2015 Прочетена 1990 пъти 0

Комисията за енергийно и водно регулиране предлага цената на газа да намалее с малко над 14%. Това съобщи председателят на комисията. КЕВР ще се произнесе окончателно за цената на природния газ за четвъртото тримесечие на закрито заседание на 30 септември. В доклада са отбелязани факторите, които определят ценообразуването на природния газ и че заявителят - изцяло се е съобразил с тях.

Под внимание е била взета и цената на алтернативните горива. При мазута и газьола предвиденото намаление е с 13%. В ценообразуването е била добавена и прогнозата за калоричност на природния газ. Заявителят е предложил калоричност на стойност 8300 килокалории на нормален кубически метър.

От КЕВР заявиха още, че работната група е предложила на комисията промяна на цената на природния газ с 14,4% за четврътото тримесечие. Заради предложеното намаление, парното ще поевтинее в няколко града средно с 4 на сто. Според доклада на комисията най-голямо ще е намалението на цената на парното за абонатите в София - 7,2 на сто. Топлинната енергия ще поевтинее от първи октомври също и в Плевен с 3,4%, Бургас с 1,5%, Варна с 1,7%, във Враца - 4,3%, Велико Търново 3,5% и Разград 4,3%.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net