Председателят на Агенцията за българите в чужбина остава в ареста

By 01 Ноември 2018 Прочетена 1868 пъти 0
Това реши днес Специализираният наказателен съд, който заседава повече от четири часа Това реши днес Специализираният наказателен съд, който заседава повече от четири часа БГНЕС

За постоянно в ареста остава председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.

Това реши днес Специализираният наказателен съд, който заседава повече от 4 часа по мерките за неотклонение на задържаните и обвинени за корупционния скандал с български документи.

В ареста остават и главният секретар на агенцията Красимир Томов, както и третият, за когото прокуратурата поиска "задържане под стража" - Марко Стойов. Четвъртата обвиняема бе освободена вчера срещу парична гаранция заради здравословното й състояние.

Според обвинението престъпната схема за подкупи, срещу които се издават удостоверения за български произход е започнала да действа още от юли миналата година. Адвокатът на Петър Харалампиев - Николай Кокинов заяви, че по делото не е намерен нито един лев за някои от обвиняемите.

Мерките на тримата обвиняеми подлежат на обжалване или протест пред по-горната инстанция – Апелативен специализиран съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 01 Ноември 2018 18:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net