Предвиждат се 4,6 милиарда лева повече приходи в държавния бюджет за 2019

By 25 Октомври 2018 Прочетена 1951 пъти 0
Половината от тях ще бъдат от данъци, стана ясно на координационния съвет на КНСБ, на който бяха обсъдени финансовите параметри Половината от тях ще бъдат от данъци, стана ясно на координационния съвет на КНСБ, на който бяха обсъдени финансовите параметри БГНЕС

4 милиарда и 600 милиона лева повече приходи ще постъпят в държавния бюджет за 2019 година.

Половината от тях ще бъдат от данъци, стана ясно на координационния съвет на КНСБ, на който бяха обсъдени финансовите параметри. Според синдиката, проектобюджетът за следващата година е най-добрият досега в управлението на Бойко Борисов.

От КНСБ смятат, че най-хубавото в бюджета е значителното нарастване на разходите в много направления, което може да осигури добри политики в отделните сектори. Това се отнасяло най-вече до увеличаването на заплатите на около 440 000 работещи в България, които получават своите възнаграждения от държавния бюджет. Президентът на КНСБ Пламен Димитров не смята обаче, че данъците се събират по най-справедливия начин.

Преките данъци ще нараснат с около половин милиард, като 60% от тях се плащат от гражданите, а 40% от бизнеса. В другите държави бизнесът плаща в пъти повече отколкото са данъците върху доходите. Ние ще платим близо 4 млрд. лв. данъци за следваща година, а бизнесът 2.7 млрд. лв. Това очевидно е въпрос, който трябва да стои на вниманието, когато се говори за данъчни политики и за ребалансирането по отношение на това какво плаща трудът и капиталът като преки данъци.

заяви Пламен Димитров

През следващата година се очаква близо 1 млрд. лв. повече да бъдат събрани от осигурителни вноски.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net