Премиерът Борисов представи резултатите от европредседателството в Европейския парламент

By 03 Юли 2018 Прочетена 1558 пъти 0

Министър-председателят Бойко Борисов представи резултатите от българското европредседателство в Европейския парламент в Страсбург.

Той подчерта, че акценти в работата през последните шест месеца са били свързаността на региона, вътрешната и външната сигурност и подобряването на шенгенската информационна система. Безспорно най-големият успех на българското председателство на Съвета на Европейския съюз са Западните Балкани, категоричен бе още Борисов.

"Постигнахме 45 споразумения с ЕП от 105, които наследихме, още толкова затворихме в съвета. Постигнахме голям напредък. Най-големият успех е европейската перспектива за присъединяването на Западните Балкани. Не може да има мир и просперитет на континента, докато цяла Европа не бъде обединена.", посочи Борисов.

В същото време според президента Румен Радев оценките за доброто представяне на България не трябва да заблуждават.

 "Аз искам да използвам случая и да благодаря на всички наши сънародници, които вложиха усилия в организацията. В логистичен план нашата администрация реши проблемите и беше на висотата на отговорностите. Получихме и стандартните за всяко европейско председателство комплименти, но те не трябва да ни заблуждават. Състоянието на Съюза в момента е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни самооценки.", категоричен бе държавният глава.

Българският премиер подчерта, че усилията на страната ни са довели до реални резултати и посочи като пример Срещата на върха в София на 17 май, която помогна на Атина и Скопие да разрешат спора за името.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Август 2018 15:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net