Разследващи влязоха във фирма, свързана с ремонта на пътя край Своге

By 28 Август 2018 Прочетена 2267 пъти 0
Следовател по случая, заяви, че от дружеството са оказали пълно съдействие на разследеващите органи Следовател по случая, заяви, че от дружеството са оказали пълно съдействие на разследеващите органи БГНЕС

Разследващи влязоха в два офиса на строителна фирма в Дупница във връзка с катастрофата край Своге.

Следовател по случая заяви, че от дружеството са оказали пълно съдействие на разследеващите органи и към момента са иззети всички необходими документи, свързани с договора, сключен за ремонта на пътния участък, където на 25 август загинаха 17 души.

На този етап следователите не се ангажират с това дали става дума само за счетоводни документи. От фирмата, излязоха с официално съпобщения в което се посочва, че не е извършила асфалтирането на въпросния участък.
Междувременно, за да не се размива отговорността в такива случаи, областният управител на Софийска област Илиан Тодоров предлага управлението на ремонтите и поддръжката на  републиканската пътна мрежа да се поеме от областните управители.

При катастрофа трябва да се обадя на кмета на населеното място, за да го помоля да повика кран. А това може да се прави от областните управители и те да поемат абсолютно цялата отговорност. В Чехия, Холандия, Полша и Словакия губернаторите се занимават с ремонтите и поддръжката на пътищата, така че ние няма да сме новатори, а ще вземем една работеща идея

заяви Тодоров

Очаква се предложените промени да бъдат обсъдени на коалиционен съвет в следващите дни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 28 Август 2018 19:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net