Шефът на АПИ подаде оставка

By 09 Януари 2019 Прочетена 1785 пъти 0
Това стана, след като премиерът Борисов му я поиска Това стана, след като премиерът Борисов му я поиска снимка: БГНЕС

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов бе освободен от поста.

Причина за това е сривът в системата за електронни винетки още с нейния старт.

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов е извикал в Министерски съвет ръководството на пътната агенция и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за доклад относно напредъка по темата за винетките и тол системата. След разговора министър-председателят е поискал оставката на шефът на АПИ, който я е подал пред регионалния министър.

Лично аз мисля, че каквото съм могъл съм направил за тази агенция. Оставам с добри чувства и към екипа, с който досега съм работил, с екипа на МРРБ. Нищо лошо към премиера, напротив бил е справедлив, така че това е, повече няма какво да се каже

заяви Глосов

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заяви, че се започва незабавна работа по окомплектоването на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

Припомняме, че от първи януари всеки трябваше да може да си купи винетка по електронен път, но към този момент все още има проблем със системата. Освен това имаше и забавяне с доставянето на машините за закупуването на електронните винетки по граничните пунктове, което временно създаде затруднения и за чужденците. Временно бе спряно и конвертирането на хартиените винетки към електронни, заради установени случаи на злоупотреби.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 10 Януари 2019 00:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net