Стотици хора с увреждания излязоха днес на протест пред Министерски съвет

By 11 Април 2018 Прочетена 1166 пъти 0

Стотици хора с увреждания и техните роднини се събраха на протест пред Министерски съвет с искания за достоен живот и работа.

Въпреки, че вчера Министерството на здравеопазването изтегли реформата за медицинкста експертиза, протестиращите недоволстваха срещу запазването на оценката на трудоспособност.

Протестиращите подкрепят предложението на управляващите за по-справедливо разпределение на средставата, но заявиха че има нужда от реформа насочена към спирането на фалшивите ТЕЛК-ове и строг контол върху дейността на лекарските комисии. Те изразиха и своите претеснения от повишаването на медицинските продукти с 20%.

Министър-председателят, по чието нареждане беше изтеглена наредбата, обяви, че целта на промените не е да ощети хората със специални потребности, а да се помогне на тези, които действително имат нужда.

"С хората с увреждания, които са на протеста от години работим прекрасно, с всичките им организации и разбирам тяхната болка, но те са наши съюзници. Работим не за да бъдат ощетени дадени хора. Не сме искали на някого да навредим, точно обратното", заяви Бойко Борисов.

Утре национално представените организации на хората с увреждания влизат на преговори в социалното министерство, а в петък ще се срещнат с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net