Валери Симеонов се извини

By 24 Октомври 2018 Прочетена 2384 пъти 0
Въпреки това от ВОЛЯ и ДПС се присъединиха към искането за оставка на Валери Симеонов Въпреки това от ВОЛЯ и ДПС се присъединиха към искането за оставка на Валери Симеонов БГНЕС

След проведен спешен коалиционен съвет между Обединени патриоти и ГЕРБ, вицепремиерът Валери Симеонов се извини на всички, които са били засегнати от неговите думи по адрес на майките на деца с увреждания.

Поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени в моето изказване. Не е нужно да се аргументирам за това какво е моето отношение към децата инвалиди и хората с увреждания, самият аз съм потърпевш в това отношение и също съм подпомагал с каквито средства ми е възможно такива хора и деца с увреждания.

заяви Валери Симеонов

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки се присъедини към искането за оставка на Валери Симеонов, но настоява от поста да си тръгне и министъра на отбраната Красимир Каракачанов, тъй като бил единствения, който подкрепи вицепремиера.

Ние бяхме подведени, че в конструкцията на правителството са не имената, а програмата. Няма ли достойни хора в НФСБ и ВМРО, които да застанат на тези позиции?

каза от трибуната на Народното събрание Веселин Марешки

От ДПС също поискаха оставката на Валери Симеонов и дори заплашиха, че ако не си тръгне, ще предприемат последващи действия в защита на държавността и демокрацията.

За да не счупят вредната конструкция, ГЕРБ подлагат на риск държавата. Пред държавата, те избират властта. Говорят за стабилност, а всъщност – упадък и бедност, липса на справедливост, хаос. От известно време основно се налага липсата на човечност. Това ли е стабилността на страната, за която говорят от управляващото мнозинство?

попита лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

Становището и оценката на партия "Атака" за изявлението на вицепремиера Валери Симеонов остават непроменени, каза заместник-председателят на парламента Явор Нотев.

Оценката за думите на Симеонов остава непроменена и на мен ми струва, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма да отстъпи в тази оценка. А как точно ще се регулират тези отношение и в каква посока ще продължат партия "Атака" и Обединени патриоти, сега не мога да коментирам

заяви Явор Нотев

Той допълни, че ситуацията в Обединени патриоти не би трябвало да се разглежда като залог за съществуването на голямата коалиция. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Октомври 2018 15:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net