Вотът на недоверие срещу правителството се провали

By 29 Юни 2018 Прочетена 1302 пъти 0

Вотът на недоверие към кабинета "Борисов - 3" за провал в сферата на сигурността бе отхвърлен.

Това стана на днешното заседание на Народното събрание.

Гласуването се проведе като първа точка в дневния ред. "За" бяха 104 народни представители от БСП и ДПС, а против – 131 от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля". След това, Цветан Цветанов заяви, че несъстоятелността на вота на недоверие по тема сигурност се потвърждавал от контрааргументи на международен план.

"Колеги от БСП вие не може да бъдете алтернатива на днешното управление, а по тема Сигурност това е просто смехотворно", заяви Цветанов от трибуната на парламента.

След гласуването на вота на недоверие, депутатите обсъдиха и предложението на БСП за отмяна на лятната ваканция на Народното събрание, за да се приеме закона за личната помощ, по настояване на майките на деца с увреждания.

"279 натискания на копчето имате, за да лишите онкоболните от лекарства през декември 2017. И след един разговор с премиера обратно 93 пъти сте натиснали копчето точно за обратното. Значи 837 сте си натискали копчета напред-назад, кой както ви нареди, без грам мисъл и без резултат от това гласуване", каза председателят на социалистите Корнелия Нинова.

Проектът за решение за отмяна ваканцията на Народното събрание беше отхвърлен с 70 гласа "За", 12 "Против" и 101 се "Въздържал се".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net