Започва подпомагането на пострадалите в Хитрино

By 28 Декември 2016 Прочетена 1445 пъти 0

До две години може да продължи програмата за социално подпомагане на пострадали в Хитрино.

Това каза минситърът на труда и социалната политика в оставка Зорница Русинова.

По нейните думи, с 5-те милиона лева, които министерството предоставя, ще се изготви цялостен пакет за подпомагане на семействата със социални помощи, рехабилитация, допълнително лечение и възстановяване на щетите, които са предмет на конкретна оценка на всяко домакинство от Междуведомствената комисия.

В първия етап се прави оценка на нуждите от социално подпомагане. В рамките на 6 месеца семействата ще получават до 500 лв. допълнителна помощ, каза още Русинова:

„Междуведомствената комисия започна работа през тази седмица, за да се направи оценка на щетите. Този етап е през първите 6 месеца и останалата част от възстановяване на щетите и социално подпомагане, където има необходимост ще продължи до 2 години. В Междуведомствената комисия участват представители на общината, ДНСК, Камарата на архитектите, социални работници. Вече има 70 заявления. Около 80% от заявленията са за възстановяване на щети. Има няколко, които са за подпомагане на семейства на починали техни близки или 3,4 за социално подпомагане на семейства, които са пострадали”

По линия на агенцията по заетостта са организирани и 30 души, които са изпратени да помагат при разчистване на общинските терени.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net