Застрахователите алармират: Цената на "Гражданската отговорност" може да нарастне до 1000 лева

Според застрахователите решението на проблема е във въвеждането на конкретна методика за изплащане на обезщетения Според застрахователите решението на проблема е във въвеждането на конкретна методика за изплащане на обезщетения БГНЕС

Цената на застраховка "Гражданска отговорност" може да достигне 1000 лева.

За това алармираха от Асоциацията на българските застрахователи. Според тях, проблемът идвал от решение на Върховния касационен съд да се увеличи броят на лицата, които имат право да получат обезщетение за неимуществени вреди при пътно-транспортни произшествия.

Според застрахователите може да има тежки социални последици, заради драстичното увеличение на "Гражданска отговорност" до нива, които българските семейства не могат да си позволят. Те смятат, че решението на проблема е във въвеждането на конкретна методика за изплащане на обезщетения.

Припомняме, че според готвени промени в Кодекса на застраховането, се предвижда ограничение от 20 хиляди лева за обезщетение при катастрофа. Премиерът Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на ГЕРБ да не гласуват внесените промени, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН