Застрахователите алармират: Цената на "Гражданската отговорност" може да нарастне до 1000 лева

By 05 Ноември 2018 Прочетена 1725 пъти 0
Според застрахователите решението на проблема е във въвеждането на конкретна методика за изплащане на обезщетения Според застрахователите решението на проблема е във въвеждането на конкретна методика за изплащане на обезщетения БГНЕС

Цената на застраховка "Гражданска отговорност" може да достигне 1000 лева.

За това алармираха от Асоциацията на българските застрахователи. Според тях, проблемът идвал от решение на Върховния касационен съд да се увеличи броят на лицата, които имат право да получат обезщетение за неимуществени вреди при пътно-транспортни произшествия.

Според застрахователите може да има тежки социални последици, заради драстичното увеличение на "Гражданска отговорност" до нива, които българските семейства не могат да си позволят. Те смятат, че решението на проблема е във въвеждането на конкретна методика за изплащане на обезщетения.

Припомняме, че според готвени промени в Кодекса на застраховането, се предвижда ограничение от 20 хиляди лева за обезщетение при катастрофа. Премиерът Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на ГЕРБ да не гласуват внесените промени, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net