Бяла отбеляза Бабинден

Събитието бе организирано от Общината, Народно читалище "Трудолюбие 1884" и отделението по акушерство и гинекология Събитието бе организирано от Общината, Народно читалище "Трудолюбие 1884" и отделението по акушерство и гинекология снимка: КИС 13

С пресъздаване на ритуала Бабинден в Бяла отбелязаха Деня на родилната помощ.

Събитието бе организирано от Общината, Народно читалище "Трудолюбие 1884" и отделението по акушерство и гинекология към многопрофилна болница "Юлия Вревска".

С икона на Св. Богородица с младенеца кметът на Бяла Димитър Славов посети и поздрави всички в отделението с пожелание за здраве, бодрост и по-спокойни бъдни дни. Той изрази своята благодарност и възхищение от неуморния труд на лекарите, акушерите и медицинските сестри.

Честването на Бабинден продължи пред Народно читалище "Трудолюбие 1884", където самодейци от читалището пресъздадоха ритуала за празника. Главната акушерка на отделението Светла Даскалова приветства всички за празника.

През миналата година в отделението по акушерство и гинекология към многопрофилната болница в Бяла са родени 172 деца, в това число и 3 двойки близнаци. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН