Министърът на образованието откри нова детска градина в село Дряновец

By 14 Април 2019 Прочетена 4678 пъти 0
По повод откриването министърът и директорът на детската градина получиха от кмета и Общинския съвет осветени икони с пожелания за здраве и успехи По повод откриването министърът и директорът на детската градина получиха от кмета и Общинския съвет осветени икони с пожелания за здраве и успехи снимка: ПП ГЕРБ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, началникът на РУО – Русе Росица Георгиева, кметът на Община Бяла Димитър Славов и кметът на село Дряновец Тихомир Йорданов прерязаха днес лентата при откриването на нова детска градина в селото.

Събитието бе уважено и от председателя на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кметове на кметства и местни жители.

Поздравявам ви за новата придобивка и кмета за стореното.

заяви министър Вълчев, като акцентира върху усилията на местната власт да се подобряват условията на живот в малките населени места. Той сподели, че обхванатите в детски градини продължават не до четвърти и пети клас, а по – нагоре. По този начин младите хора стават пригодни за изискванията на пазара на труда и могат по – лесно да осъществят своите стремежи на местно ниво.

В Община Бяла детските градини са напълно безплатни. Правим го, защото тук има деца и искам да имат по – добър старт в живота, да напреднат тук и после в училище. Искам един ден те да кажат, че са започнали тук и продължават професионалната си реализация в община Бяла.

добави кметът на Бяла Димитър Славов и отбеляза, че са потребни всякакви подготвени специалисти в региона

По повод откриването министърът и директорът на детската градина получиха от кмета и Общинския съвет осветени икони с пожелания за здраве и успехи.

Детската градина се намира до кметството в центъра на населеното място. Изграждането се наложи, тъй като старата има ограничен капацитет – само 30 деца, а в същото време раждаемостта в селото е висока и има нужда от място за още една група.

Извършено е преустройство на помещения, находящи се на втория етаж в сграда – публична общинска собственост. Обособени са: една спалня, 2 съблекални, разливочна /храната ще се доставя от млечна кухня - "майка в град Бяла/, баня и тоалетна, голяма занималня. Отоплението на зданието става с котел на пелети. До сградата е изградена и нова детска площадка.

Над 50 000 лева са вложени в преустройството на бившата административна сграда.

Министърът направи и преглед на строително – ремонтните дейности в СУ "Панайот Волов" – Бяла. Близо 3 700 000 лева отпусна през миналата година Министерски съвет за довършването на новия корпус, като дружеството – изпълнител работи активно там. Кметът Димитър Славов показа на гостите напредъка в строително – ремонтните дейности, като очакванията са през тази година те да завършат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 14 Април 2019 20:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net