Премиерът и образователният министър откриха новата сграда на СУ "Панайот Волов" в Бяла

By 13 Септември 2019 Прочетена 3461 пъти 0
След като беше посрещнат по традиция с хляб и сол, Бойко Борисов разгледа училището След като беше посрещнат по традиция с хляб и сол, Бойко Борисов разгледа училището снимка: КИС 13

Оркриха новата сграда на Средно училище "Панайот Волов" в Бяла.

Лентата прерязаха министър-председателят Бойко Борисов, народния представител Пламен Нунев и кметът на Общината Димитър Славов. Премиерът пое ангажимент пред гражданите, правителството да помогне и за изграждането на спортната зала.

След като беше посрещнат по традиция с хляб и сол, Бойко Борисов разгледа училището, което е изцяло обновено с финансиране от държавата. С постановление на Министерски съвет от август миналата година са отпуснати средства в размер на близо 3,7 милиона лева за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, газоснабдяване, отопление и вертикална планировка на блокове А, Б и Д на Средно училище "Панайот Волов".

В СУ „Панайот Волов“ учат 305 деца в 14 паралелки от V до XII клас в специалности като информационни технологии, софтуерни и хардуерни науки и за професия „системен програмист“. То е и в списъка на средищните и иновативните училища, където се предлага обучение по природни науки чрез информационни технологии.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 13 Септември 2019 19:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net