Приеха бюджета на Община Бяла за 2019

By 30 Януари 2019 Прочетена 2878 пъти 0
Той бе гласуван на днешното заседание на Общинския съвет с 14 гласа "За" и 3 "Въздържал се" Той бе гласуван на днешното заседание на Общинския съвет с 14 гласа "За" и 3 "Въздържал се" снимка: КИС 13

Близо 14 милиона лева е бюджетът на община Бяла за тази година. Той бе приет на днешното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО, с 14 гласа "За" и 3 "Въздържал се".

Сред акцентите в бюджета е доизграждане и пускане в експлоатация на Регионалната система за управление на отпадъците, стартиране изграждането на закрита спортна зала с 500 седящи места, довършване реновирането на Общинския пазар и доизграждане на новото осветление.

През тази година значително се увеличават целевите трансфери от държавата. С над 300 хиляди лева се увеличават и приходите от местни дейности. Освен това през тази година се очаква да бъде завършена и пусната в екплоатация сградата на новото училище. В тазгодишния бюджет е обърнато сериозно внимание и на подобряването на инфраструктурата по селата.

Чрез бюджета на Община Бяла са осигурени и средства за пенсионерски и спортни клубове, и за културните прояви през годината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net