За втора поредна година в Бяла се проведе ученическо надиграване

By 19 Април 2019 Прочетена 2991 пъти 0
То бе организирано от настоятелството на средно училище "Панайот Волов" с подкрепата на Общината То бе организирано от настоятелството на средно училище "Панайот Волов" с подкрепата на Общината снимка: КИС 13

За втора поредна година в Бяла се проведе ученическо надиграване.

То бе организирано от настоятелството на Средно училище "Панайот Волов" с подкрепата на Общината.

Специални гости на надиграването бяха Велико и Нелка Тодорови - колекционери на народни носии от повече от 150 години и Корнелия Александрова - местен фолклорист.

Събитието бе открито от кмета на Община Бяла Димитър Славов. Участие в надиграването взеха около 250 ученици и преподаватели от училищата на територията на община Бяла и селата Ценово и Долна Студена. Състезанието се състоя в два етапа - в първата фаза отборите изиграха по две хора, всяко от по 2 минути. Във всяка група имаше привлечени изявени личности: банкери, кметове на общини и лекари.

Оценяването на участниците бе извършено от жури с председател художественият ръководител на Фолклорния танцов театър "Найден Киров" Богдан Донев. Първото място в тазгодишното беленско надиграване при най-малките спечели Основно училище "Христо Ботев" в село Ценово. В следващите три възрастови групи призовото място отиде при ученици от Средно училище "Панайот Волов" в Бяла, съответно от 5-и, 7-и и 11-и клас. Победителите получиха грамоти и предметни награди.

По време на фолклорния празник се проведе и конкурс за двойки, които играха ръченица. Наградата на кмета на Община Бяла спечелиха Ванина Кънчева и Станислав Живков.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net