Две могили отбелязва половин век от обявяването си за град

By 28 Август 2019 Прочетена 2380 пъти 0
Днес се проведе тържествено заседание на Общинския съвет Днес се проведе тържествено заседание на Общинския съвет снимка: КИС 13

Две могили отбелязва 50 години от обявяването си за град.

По случай юбилея днес се проведе тържествено заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Тържественото заседание на Общинския съвет по случай празника беше уважено от народните представители Светлана Ангелова и Бюрхан Абазов.

50 години от обявяването на Две могили за град е празник, който обединява в едно традиция, признателност и надежда, каза в словото си председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов.

Кметът на Община Две могили Божидар Борисов представи юбилеен доклад за развитието на Две могили региона през годините, което бе подкрепено с редица документи, съхранени в Държавен архив – Русе. В доклада се обръща внимание на това, че прогресът винаги се е случвал благодарение на съвместната работа на всички жители, вярата им в по-доброто бъдеще на родния край, подкрепена с мъдростта на предците и ентусиазма на младите.

След това тържественото заседание продължи с церемония по връчване на почетния знак на кмета на Община Две могили за особени заслуги за развитието на града на бившите кметове Енчо Стоянов и Петър Петров. По повод празника кметът удостои с почетни грамоти и 70 изтъкнати местни просветни, културни и спортни деятели, здравни работници, бивши кметове на общината и дарители.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 28 Август 2019 18:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net