Няма повишение на таксите за детските градини и яслите в община Две могили

By 02 Октомври 2018 Прочетена 2980 пъти 0
В действителност няма увеличение на таксата, а включването на един от компонентите в нейния размер В действителност няма увеличение на таксата, а включването на един от компонентите в нейния размер КИС 13

На проведеното на 28 септември заседание на Общински съвет - Две могили бе прието изменение в Наредба 5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите.

Една от промените касае таксите в детските градини и яслите.

В действителност няма увеличение на таксата, а включването на един от компонентите в нейния размер. Всъщност с направените изменения в Наредба №5 досегашната постоянна част от 10,00 лв. се включва в таксата и така се запазва общият й размер от 45 лева.

Объркването, че се повишава, идва от изказването на общинския съветник Байчо Георгиев, че се предвижда увеличение от 36 на 45 лева, на което той не получи реакция по време на сесията.

Кметът на Две могили реагира на инфорамцията за увелиение на таксата. Той обясни, че такова няма като дори Общината ще търпи загуби, но се създават по-благоприятни условия за родителите. Така след приетото изменение таксата от 45 лева ще се изчислява пропорционално, в зависимост от посещаемостта на детето в детската градина и ясла без да се дължи постоянна сума от 10,00 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net