С празничен концерт на площада Две могили отбеляза 50 години от обявяването си за град

By 30 Август 2019 Прочетена 2853 пъти 0
Кулминацията на вечерта беше двучасовия концерт на примата на българския попфолк Глория, която е израснала в Две могили Кулминацията на вечерта беше двучасовия концерт на примата на българския попфолк Глория, която е израснала в Две могили снимка: КИС 13

С празничен концерт Две могили отбеляза 50 години от обявяването си за град.

Това става на 29 август 1969-та с указ на президиума на Народното събрание. През годините Две могили се утвърждава като общински център и град с перспектива.

С кратко слово кметът Божидар Борисов приветства гражданите и гостите на Две могили, запознавайки ги с историята, настоящето и бъдещето на града и пожела на всички здраве и сили за постигане на поставените цели. Сред официалните гости на събитието бяха също народният представител Светлана Ангелова и заместник-областният управител Валентин Колев.

След приключване на официалните приветствия настроението на публиката загряха малките сладури от танцова формация "Фламинго" при Центъра за подкрепа за личностно развитие "Д-р Пангелов" - Две могили и солисти от Детско вокално студио "Кейси" - Росина Неделчева и Дуйгу Даудова. Кулминацията на вечерта беше двучасовия концерт на примата на българския попфолк Глория, която е израснала в Две могили и е почетен гражданин на града.

Тържествата по случай 50 години от обявяването на Две могили за град приключиха с кръшни хора.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 30 Август 2019 15:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net