Счупени храсторези временно затрудниха поддръжката на гробища в община Две могили

By 08 Юли 2019 Прочетена 2008 пъти 0
Кметът на Могилино обясни, че работниците по поддръжка с които разполага вече са започнали да почистват гробищните паркове в селото Кметът на Могилино обясни, че работниците по поддръжка с които разполага вече са започнали да почистват гробищните паркове в селото КИС 13

За недобре поддържани гробищни паркове в двемогилското село Могилино сигнализира зрител на телевизия КИС 13.

Оплакването е свързано с избуяла растеителност, която затруднява достъпа на хората до гробовете на техните близки.

Според кмета на община Две могили Божидар Борисов проблемът е от няколко седмици, тъй като са се счупили и двете машини за косене на тревата. Кметът на Могилино обясни, че работниците по поддръжка, с които разполага, вече са започнали да почистват гробищните паркове в селото. Проблем обаче е това, че няма главни алеи и гробовете са разхвърляни навсякъде.

Според Божидар Борисов има голям проблем и на национално ниво - липсата на правила за постъпване на средства, които да се използват целево за поддръжка на гробищните паркове.

Освен в Могилино, Широково и Пепелина, в останалите населени места в общината, гробищните паркове се поддържали в добър вид, обясни още Борисов.

За 4 години поддръжката на гробищните паркове на територията на община Две могили е "отнела" близо 1 милион лева от такса "Битови отпадъци".

Междувременно продължава и ремонтът на църквата "Св. Троица" в Две могили. Храмът е вече изцяло пребоядисан, като предстои смяна на улуците и обновяване на оградата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2019 14:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net