В село Батишница се проведе Националния фестивал на етносите

By 13 Май 2019 Прочетена 2294 пъти 0
Културната проява беше в рамките на празника на община Две могили Културната проява беше в рамките на празника на община Две могили снимка: КИС 13

За втора поредна година село Батишница беше домакин на национален фестивал на етносите.

Той се проведе под мотото "На една земя, под едно небе – заедно". Организатори на събитието бяха Народно читалище "Пробуда 1927", кметството и Община Две могили. Целта на събитието бе да се запознаят различните етноси с бита, културата и традициите на другите.

Специални гости на фестивала бяха народният представител Светлана Ангелова и заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

На сцената пред читалището пяха и танцуваха близо 30 фолклорни групи от различните етноси от общините Сливо полеРусеДве могили, Иваново и Ценово. Първи се изявиха домакините от село Батишница. 

Фолклорна група от село Мечка представи типичен за района обичай. След това на сцената излезе и танцова група от село Голямо Враново.

По време на събитието, всеки можеше да опита от ястията на различните етнически групи, които се представиха на фестивала. В читалището пък беше подредена тематична изложба от занаятчийски изделия като гоблени, китеници, кърпи, ризи, терлици и носии.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 13 Май 2019 17:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net