Вдигат таксата за детска градина в община Две могили

С увеличаването на таксата ще се събират с 10 хиляди лева повече С увеличаването на таксата ще се събират с 10 хиляди лева повече КИС 13

От 36 на 45 лева се вдига таксата за детска градина в община Две могили.

С увеличаването на таксата ще се събират с 10 хиляди лева повече. Въпреки това Общината ще трябва да дофинансира издръжката в детските градини с около 100 хиляди лева. Причината за това е, че от необхдомите 650 хиляди лева, държавата осигурява 500 хиляди.

На заседанието на Общинския съвет днес, което телевизия КИС 13 излъчва НА ЖИВО, беше представена и информация за дейността на защитеното жилище в село Могилино.

Оказва се, че там е започнала проверка от Общината заради натрупани задължения. Според кмета Божидар Борисов средствата, отпускани от държавата, не се използвали по предназначение. Очаква се, след като приключи проверката, да бъде представен доклад и ако има установени нарушения, ще се прецени какви санкции да бъдат наложени на ръководството на защитеното жилище.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 28 Септември 2018 19:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН