Закриват КООРС в Две могили

Това стана днес на редовното заседание на Oбщинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО Това стана днес на редовното заседание на Oбщинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО КИС 13

Закриват Специализираното звено за контрол и опазване на обществения ред и сигурност в Две могили. Това стана днес на редовното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО. 

Причината да се вземе това решение е, че изтича лицензът на звеното, което е създадено по Закона за частната охранителна дейност. В същото време се подготвя допълнение на Закона за местното самоуправление, който предвижда да има подобни структури към Общините, но освободени от лиценз.

Според кмета Божидар Борисов, звеното трябва да се закрие, тъй като се плащали лицензи, заплати и осигуровки, а реално не се извършвала охранителна дейност. Стана ясно, че  4-та служителите от звеното ще бъдат съкратени, но няма да останат без работа.

Докладната записка за закриване на специлизирано звено КООРС в Две могили беше приета с 14 гласа "За" и един "Против".

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 26 Октомври 2018 19:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН