Президентът присъства на откриването на ново българско предприятие в Попово

By 20 Октомври 2017 Прочетена 3736 пъти 0

Президентът Румен Радев присъства на откриването на производствена и складова база за мека мебел в град Попово.

Инвестицията е за 4,5 милиона лева, изградена е за 7 месеца и е на мястото на съществуващите преди това сгради.

Първоначално тук ще работят 90 души, като до една година назначените служители трябва да достигнат до 170. Заводът е построен без средства от европрограми.

Това е третото предприятие на инвеститора. Общо в тях работят над 550 души, като продукцията, освен на вътрешния пазар, се изнася в 11 държави.

На откриването, президентът в своето слово подчерта, че чуждите инвестици в България през миналата година са 700 млн. лв., а през първата половина на тази са едва 400млн лв. Затова трябва да подкрепяме българския инвеститор.

"Докато чуждият инвеститор моге да направи така, че да плаща данъците и печалба основно в чужбина, то българският инвеститор оставя своите данъци тук. Затова трябва да се обърнем към нашите инвеститори, да ги подкрепяме, да ги аплодираме, да търсям по-добри условия та, че те наистина да инвестират в Бългапия, по – особено тук, в производството. Затова и днес съм тук, да подкрепя вашите усилия, усилията на г-н Илиев и куража да се инвестира , да се работи денонощна, така че в България да имаме повече такива примери.", каза държавният глава днес в Попово.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net