63% от домакинствата в област Разград имат достъп до Интернет

By 19 Декември 2018 Прочетена 1394 пъти 0
Спрямо проведеното през предходната година наблюдение, в Лудогорието се наблюдава ръст от 5,7% Спрямо проведеното през предходната година наблюдение, в Лудогорието се наблюдава ръст от 5,7% снимка: КИС 13

63,3% от домакинствата в област Разград имат достъп до Интернет в домовете си.

Това сочи статистиката от проучване в Разград през тази година. Средно за страната този процент е малко на 72. Най-висок е показателят в област Кърджали – 84,4%, а най-нисък в област София – 51,3 на сто.

През 2018 година само 3,6% от лицата в област Разград използват глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната администрация, при средно 22% за страната. По този показател Разград заема последно място сред всички области.

Спрямо проведеното през предходната година наблюдение, в Лудогорието се наблюдава ръст от 5,7% на броя на домакинствата, които имат достъп до Интернет в домовете си. Статистиката сочи, че жените са по-активни от мъжете при използването на възможносютите на глобалната мрежа. 85% от хората с висше образование имат редовен достъп до Интернет, докато при тези с основно е едва 32%.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net