66 ще бъдат избирателните секции в община Разград за евроизборите

Броят им беше утвърден със заповед на кмета д-р Валентин Василев Броят им беше утвърден със заповед на кмета д-р Валентин Василев снимка: КИС 13

66 ще бъдат избирателните секции на територията на община Разград за евровота на 26 май.

Броят им беше утвърден със заповед на кмета д-р Валентин Василев.

Утвърдени са номерацията и адресите им, както и на още две избирателни секции, образувани по реда на чл. 9, ал. 6 от Изборния кодекс, които ще бъдат в Дом за стари хора и в Дом за пълнолетни лица с деменция. Това е с цел да се улесни упражняването на вота на слабоподвижните хора. Градоначалникът е утвърдил и две избирателни секции за Районна служба "Изпълнение на наказанията" и МБАЛ "Св. Иван Рилски".

Определени са и местата за обявяване на предварителните избирателни списъци в община Разград за евроизборите, за които е изготвена съответната документация.

Районната избирателна комисия е от 15 души. На консултациите през март относно състава й, не бе постигнат консенсус между политическите сили представител на коя партия да заеме председателското място. Въпросът беше отнесен за решаване в Централната избирателна комисия, която определи за председател единственият член от ДПС Хабибе Расим. От БСП пък предявиха претенции за секретарското място в комисията. От местната структура на партията съобщиха, че ще търсят удовлетворяване на своя интерес чрез жалба във Върховния административен съд.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 09 Април 2019 16:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН