76 деца, завършили основно образование през 2018 в Разградско, не са продължили да учат в областта

Данните на РУО сочат, че 75% от тях са отишли да учат в други градове в страната Данните на РУО сочат, че 75% от тях са отишли да учат в други градове в страната снимка: КИС 13

76 деца, завършили основно образование в Разградско през миналата година, не са записани в нито едно училище в областта.

Данните на Регионалното управление на образованието сочат, че 75% от тях са отишли да учат в други градове в страната. От всички деца, които не са се записали в училище, 11 са заминали за чужбина, 4 не желаят да продължат образованието си, за още толкова няма информация, а 57 посещават училища в други административни области.

Най-много са децата, които учат в Русе – 38, като 25 от тях са от община Кубрат. Други 6 деца от община Лозница пък са записани в училище в Търговище. Тревожна е и друга новопоявила се тенденция в област Разград. Завършващите 7-и клас тази година ученици са 1046, което е с 27 по-малко от предходната.

Междувременно започва и подготовката за държавния план-прием за следващата учебна година. Основната цел е повишаване на процентното съотношение на приетите ученици след 8-и клас в професионални гимназии с минимум 2 пункта на база октомври 2018. Резултатите от план-приема за настоящата учебна година сочат, че са налице 27 реализирани професионални паралелки и 12 профилирани.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 11 Януари 2019 17:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН