"Българе" представи в Разград новия си спектакъл "Как ще ни стигнат американците?"

Сценарият и режисурата на ко-продукцията са на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров Сценарият и режисурата на ко-продукцията са на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров снимка: КИС 13

"Българе" представи новия си спектакъл "Как ще ни стигнат американците".

Сценарият и режисурата на ко-продукцията са на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров. Културното събитие бе под патронажа на кмета на Разград д-р Валентин Василев, а билетите бяха напълно разпродадени.

Пред пълната с почитатели зала артистите от ансамбъла представиха мащабен спектакъл, който е синтез от културите на няколко страни. Спектакълът завладява с песни и танци на различни народи, на койтo фон накрая виждаме как над всичко е българският фолклор с недостижимите му културни стойности.

Зрителите се докоснаха до културата на Турция, Гърция, Италия, Испания, Русия и Америка. Накрая на спектакъла дългоочакваните български ритми изправиха публиката на крака. Особено оригинален творчески момент бе изпълнението на български танц под американска музика, с което "Българе" показаха на сцената, че колкото и да е невероятно, това е възможно.

В края на спектакъла за артистите от ансамбъл "Българе" имаше много цветя и поздравления от публиката.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 29 Март 2019 18:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН