Домашни помощници в Разград ще обслужват самотни и болни хора по домовете им

By 09 Март 2016 Прочетена 1601 пъти 0

Започна приемът на документи за персонал на Центъра за почасово предлагане на услуги за социално включване в Разград. Ще бъдат наети 15 домашни помощници, които ще обслужват 200 потребители, предимно хора с увреждания и самотно живеещи над 65-годишна възраст, които не могат да се грижат за себе си.

По проекта на Общината, освен домашни помощници на по-късен етап ще бъдат ангажирани и 20 лични асистенти. Потребителите на услугата ще могат да ползват и помощ от психолог, кинезитерапевт и медицинско лице. Одобрените кандидати за домашни помощници към Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване ще ходят по домовете и ще обслужват болните.

Започна набирането и на документи за подбор на потребители на социалната услуга. Отсега е ясно, че желаещите да имат домашен помощник по европейската програма за социално включване ще бъдат много повече от възможностите на програмата.

Очаква се чрез новата социална услуга да се подобрят условията на живот на нуждаещите се хора и да се създадат работни места. Приемът на документи ще продължи до 4 април.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net