Две са номинациите за удостояване със званието "Почетен гражданин на Разград"

By 17 Януари 2019 Прочетена 1851 пъти 0
Проф. Пламен Иванов и Здравко Душков са двете наминации за званието "Почетен гражданин" на Разград Проф. Пламен Иванов и Здравко Душков са двете наминации за званието "Почетен гражданин" на Разград снимка: КИС 13

Проф. Пламен Иванов и Здравко Душков са двете наминации за званието Почетен гражданин на Разград.

Кметът на общината д-р Валентин Василев е внесъл докладна записка, със званието да бъде удостоен проф. Пламен Иванов. Той е изявен деятел в областта на науката и академичното образование, публицист, творец и общественик, с ярко присъствие, който с цялостния си научен труд има съществен принос за издигане и утвърждаване престижа на Разград.

Второто предложение е със званието "Почетен гражданин на Разград" да бъде удостоен Здравко Душков. Той е пример за образцов учител и истински народен будител, който над 50 години обучава и възпитава млади хора на добродетели и спорт. Номинацията на Здравко Душков е от Инициативен комитет от българи, които живеят във Вашингтон.

По традиция почетните звания ще бъдат гласувани по време на тържественото заседание на Общинския съвет по случай Деня на Разград - 28 януари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 17 Януари 2019 18:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net