Извършиха проверки на дружества, занимаващи се с търговия на дрехи втора употреба в Разград

By 23 Октомври 2018 Прочетена 2005 пъти 0
Проверките са във връзка с писмо на МОСВ за недопускане на нерегламентирано третиране на текстилните изделия Проверките са във връзка с писмо на МОСВ за недопускане на нерегламентирано третиране на текстилните изделия КИС 13

Контролни проверки на шест дружества, занимаващи се с внос и търговия на дрехи втора употреба в Разград, извършиха експерти от РИОСВ.

Проверките са във връзка с писмо на Министерството на околната среда и водите за недопускане на нерегламентирано третиране на текстилните изделия.

Установено, че повечето от фирмите са регистрирани в Разград, но извършват дейност в Южна България. Само едно дружество има голям склад на територията на бивш завод в Западната промишлена зона на града.

По време на проверките налице са били над 500 тона дрехи втора употреба. На собствениците са дадени предписания да не допускат третиране на дрехите чрез горене, предаване за последваща обработка или изхвърляне на нерегламентирани места. В случай, че дрехите не могат да бъдат реализирани, трябва да се предават на лица, притежаващи необходимите разрешителни документи или на депа за отпадъци.

Според българското законодателство стопанска дейност с дрехи втора употреба могат да развиват само юридически лица, които са регистрирани да извършват транспортиране, съхранение и оползотворяване на отпадъци от текстилни изделия.

Извънредният контрол е превенция за нерегламентираното им третиране, което оказва негативно въздействие върху околната среда.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 23 Октомври 2018 17:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net