КЕВР ще решава за цената на водата в Разград

By 12 Март 2019 Прочетена 2145 пъти 0
Общините-членки на асоциацията по ВиК в Разград не приеха предложението за вдигане на цената на водата с 68 стотинки на кубик Общините-членки на асоциацията по ВиК в Разград не приеха предложението за вдигане на цената на водата с 68 стотинки на кубик снимка: КИС 13

Общините-членки на Асоциацията по ВиК в Разград не приеха предложението за вдигане на цената на водата с 68 стотинки на кубик.

Това стана днес на редовното Общо годишно събрание на Асоциацията.

Управителят на ВиК дружеството заяви, че въпреки това ще внесе предложението за новата цена в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Според бизнесплана, цената на комплексната услуга трябва да се вдигне от 2.82 лева на 3.50. Мотивите за това предложение са поскъпването на тока, увеличението на минималната работна заплата и нуждата от инвестиции.

При гласуването кметовете - представители на общините-членки на Асоциацията, не подкрепиха бизнесплана, съответно и предложената в него по-висока цена.

По време на събранието не бе прието вноската, която правят общините в бюджета на Асоциацията да бъде 30% от предложената за 2019. Членовете на асоциацията не одобриха и приемането на община Попово за обслужване в територията на "Водоснабдяване Дунав", въпреки решението, с което Общинският съвет в Разград дава съгласие Попово да мине от Търговище към разградската асоциация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Март 2019 19:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net