Кметът на Разград и сдружение се обявиха против злоупотребата с благотворителна инициатива

By 11 Февруари 2019 Прочетена 1746 пъти 0
Повод за тяхната реакция е снимка с подменен текст, публикувана във фейсбук групата "Кауза Разград" Повод за тяхната реакция е снимка с подменен текст, публикувана във фейсбук групата "Кауза Разград" снимка: Община Разград

Кметът на Разград и представители на Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" се обявиха против злоупотребата с благотворителната инициатива за събиране на пластмасови капачки за рециклиране, която Общината подкрепя.

Повод за тяхната реакция е снимка за популяризиране на кампанията, която обаче е публикувана във фейсбук групата "Кауза Разград" с видоизменен текст, за да се постигнат определени цели.

Снимката е публикувана на 28 януари. На нея са едно от лицата на кампанията Антония Антонова, кметът д-р Валентин Василев и неговия заместник Галина Георгиева. Оригиналният текст "Аз вярвам и помагам! Благодарим Ви, Разград!" е сменен с "Благодарим Ви, Разград! Ще ви вдигнем още данъците!!!".

Ръководството на Общината и представителите на Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" заявиха, че са против фалшивите новини, създавани за политически цели, и против злоупотребата с истината.

От неправителствената организация категорично заявиха, че средствата от пластмасовите капачки се използват за закупуване на медицинска апаратура за спасяване живота на деца.

Кметът на Разград обяви, че скоро до "Инсталацията на добротата" ще бъде поставена информационна табела, която ще ориентира гражданите относно участието им в инициативата. Всички учреждения, включили се в събирането на капачки, ще получат грамоти от Общината.

Цялата пресконференция на кмета на Разград д-р Валентин Василев и представителите на сдружението "Аз Вярвам и Помагам" по темата вижте ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net