Кметът на Разград и заместниците му връчиха плакети на гросмайстор Ивайло Енчев и мс Росен Русев

By 16 Октомври 2018 Прочетена 2559 пъти 0
В началото на миналата седмица от Международната шахматна федерация обявиха, че в Грузия Ивайло Енчев е получил официално най-висшето шахматно звание – гросмайстор В началото на миналата седмица от Международната шахматна федерация обявиха, че в Грузия Ивайло Енчев е получил официално най-висшето шахматно звание – гросмайстор Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и Галин Парашкевов – председател на Постоянната комисия по младежта и спорта към Ощински съвет – Разград се срещнаха днес с гросмайстор Ивайло Енчев и неговия треньор мс Росен Русев.

В началото на миналата седмица от Международната шахматна федерация обявиха, че в Грузия по време на конгрес на Федерацията Ивайло Енчев е получил официално най-висшето шахматно звание – гросмайстор. Това бе повод ръководството на Община Разград да изкажат своите поздравления и благодарности и да връчат на двамата почетни плакети на Общината. Освен това те получиха и финансов стимул. Кметът им пожела бъдещи успехи. Иво Владимиров, който е ментор на гросмайстора от Разград благодари на Община Разград за подкрепата.

Ивайло Енчев е на 29 години и е сред най-младите гросмайстори в България. Първоначално го обучава баща му, а след това с него се занимава и мс Росен Русев. Участва в престижни турнири в страната и чужбина. Мс Росен Русев е с много голям дял за огромните успехи на гросмайстор Ивайло Енчев, който възроди славата на българския шахмат от седем години насам. Постижението на Ивайло Енчев е голямо не само за Разград, а и за страната. Последният български шахматист, утвърден за гросмайстор, е в далечната 2011 година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net