Комедията "Два билета за Париж" излиза на разградската сцена на 2 юли

By 28 Юни 2019 Прочетена 2411 пъти 0
Три мъжки и четири женски образа изграждат творбата, в която има много смях заради нелепите ситуации Три мъжки и четири женски образа изграждат творбата, в която има много смях заради нелепите ситуации снимка: КИС 13

Премиера на комедията "Два билета за Париж" ще се състои на 2 юли на сцената на Театрално-музикалния център в Разград.

Автор е Христо Христов, постановката е на Тодор Мадолев, а режисьср е Робин Кафалиев.

Първата версия на "Два билета за Париж" е била за филм, но впоследствие се превръща в пиеса - съвременна ситуационна комедия. Три мъжки и четири женски образа изграждат творбата, в която има много смях заради нелепите ситуации, в които попадат героите. Действието се развива в рамките на няколко часа, а основното качество на драматургията е, че има изградени много плътни образи. В комедията няма летища и самолети, както може да се предположи, просто става въпрос за залог покрай сватбени перипетии.

С тази комедия Разградският театър завършва настоящия сезон. За новия през есента, директорът Тодор Мадолев анонсира, че е възможно да се започне работа по пиеса на Шекспир. Ръководството на Театрално-музикалния център търси разнообразие в избора на пиеси и творчески похвати, за да удовлетвори всички вкусове. Има огромна конкуренция на нова продукция, има и пресищане на публиката, коментира директорът Тодор Мадолев.

В същото време творческият процес е затормозяван от редица проверки, извършвани по административно-финансовата дейност на Центъра, които директорът счита за прекалени.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 28 Юни 2019 19:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net