Комисията по бюджет и финанси към Общински съвет - Разград проведе заседание преди сесията

By 19 Юли 2018 Прочетена 1522 пъти 0

Днес в Разград започнаха заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет.

На комисията по бюджет, финанси и икономическа политика бе представена докладна записка с вносител кмета д-р Валентин Василев за приемане на отчета за изпълнението на бюджета на Община Разград и сметките за средства от Европейския съюз към 31 декември 2017 година. В резултат на извършени корекции, актуализираният план е в размер на малко над 43 милиона лева, като увеличението е с 5 126 000 лева. Най-голям дял в размера на допълнителните средства имат  получените трансфери от Министерството на регионалното развитие за финансиране на реконструкцията на водопроводи в ЖК "Орел“" за ремонт и рехабилитация на улици в Разград както и за субсидии във функция "Образование". Изпълнението на приходната част на бюджета е над 98%.

На комисията беше разгледано и искане от председателя на спортен клуб по лека атлетика "Лудогорие" Красен Цонев, за отпускане от Общината на сума в размер на 1500 лева с която ще се подпомогне участието на детския обор на европейско първенство в чешкия град Бърно тази есен. 

Беше разгледано и искане от комисията по репродуктивните проблеми за отпускане на средства в размер на 5000 лева на нуждаеща се двойка.

Всички докладни ще бъдат обсъдени и гласувани на редовното заседание на Общинския съвет на 31 юли, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 13:30 часа. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 06 Август 2018 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net